Jag, tillsammans med chauffören från Fridströms buss, hämtade gruppen från Arlanda.Vårt första mål var Norrtelje Brenneri. På landsbygden, i en genuin Roslagsmiljö ligger gården sedan 5 generationer där man sedan början av 2000 bränner flera prisbelönta sorter av brännvin. Vi fick en guidad visning och snapsprovning av 4 destillat tillsammans med smakbitar av ost, sill ,lax och choklad för att avnjuta smakkombinationer.
Snapsprovning |
Smaktallrik med snapsprovning på Norrtelje Brenneriet |
På vägen mot Grisslehamn var det bara ett stopp kvar av vår intensiva mattur i Roslagen innan det var dags för journalisterna att fortsätta vidare mot Åland och Åbo skärgård.
Vi stannade till på Väddö Gårdsmejeriet där vi fick höra hur man tillverkar ost och smör och hur turisterna underhålls med kosafari på åkern.Smakprovning av mängder av olika ostsorter och årets nyhet, glass, var mycket uppskattad.
Gårdbutiken på Väddö Gårdmejeriet |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar