tisdag 11 september 2012

Cykeltur längs Göta Kanalen

Idag var det dax för en längre cykeltur efter förmiddagens intressanta föreläsningar.Vi trampade från Borensberg till Ljungsbro, 15 km längs kanalen. Det var en solig dag med  underbar sensommarvärme. Det var lätt trampat, inga backar, plant hela vägen. Fina vyer svischade förbi, ena stunden vatten på varsin sida av vägen och andra stunden fina aleér och öppna landskap.
Jämna mellanrum fick man väja sig för lösspringande får, men då passade man på att ta en foto stopp.
Vårt besöksmål i Ljungsbro var Restaurang Tre Bröder som är personalrestaurang i Cloetta fabriken.Självklart tog vi också en shoppingrunda i butiken för att köpa lite färdkost...." bli gla av kexchokla".
På vägen tillbaka hade vi stundvis en rejäl motvind och regnet började hänga i luften. Och bara tre km kvar till vandrarhemmet i Borensborgs Glasbruk så började regnet falla ner och vi fick uppleva en bråkdel av den annars så blöta sommaren.
Till kvällen var det inte svårt att välja restaurang i Borensborg. Det fanns en pizzeria, Napoli som hade öppet och det fick bli middag där. Goda pizzor med mycket rucola sallad ovanpå pizzan och trevlig service. Vi var super nöjda !
Fin utsikt mot Göta Kanalen från STF Glasbruket i Boresborg

Klara för cykeltur, utanför STF Vandrahem Glasbruket

Lösa får är vanlig syn på cykelvägen längs kanalen

Drickpaus på cykelturen

Cyklande " ResGladh "
 
Cloetta fabriksbutik i Ljungsbro
Lägg till bildtext
  
Goda pizzor på Pizzeria Napoli i Borensborg
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...