söndag 4 november 2012

Från Norr till Söder

Det blev en minisemester i helgen!  Jag, tillsammans med dottern och hennes kompis med mamma och lillebror, åkte från Norrtälje till Södertälje. Det egentliga anledningen var truppgymnastiktävling , men eftersom samling skulle ske tidigt¨på lördag morgon  åkte vi redan på fredag. Det var dessutom höstlov så det passade perfekt med lite miljöombyte.
Äventyrsbadet Sydpoolen var vårt besöksmål i Södertälje och det var vi inte ensamma om. Det var mycket folk i badet och tyvärr en hel del grabbgäng som inte kunde hålla sig till badets regler trots tillsägelse av badvakterna. Snart lärde vi dock att flytta på oss dit gänget inte befann sig och då blev det trevligare. Senare blev det baddisco med bra dansmusik som dunkade i högtalarna. Trevlig fredagkväll, men äventyrsbadet var långtifrån det bästa vi har varit på.
Efter badet var vi hungriga och gick upp till det närmaste matstället, Kina Restaurangen på badhusets övre våning. Vi var de enda gästerna och menyn såg bra ut så vi tog ett bord. Det ångrar vi inte !Maten var riktigt god med rejält tilltagna portioner .Barnen tyckte det var de godaste nudlarna dom hade ätit.
Vi bodde på Hotel Scandic Södertälje, det var inte ett boende som jag brukar föredra! Det är de  mysiga B&B eller familjedrivna hotel som jag hellre väljer. Anledningen den här gången var priset och bekvämligheten. Hotellet hade ungefär samma pris som vandrarhemmet, men på hotellet ingick det lakan, städning och god frukostbuffé för samma pris. Det var bekvämt eftersom vi skulle checka ut så tidigt. Dessutom hade hotellet pool så barnen fortsatte att bada på hotellet och vi vuxna kunde ta ett glas vin i baren.
Sydpoolen Äventyrsbad

Disco- kväll på Sydpoolen

Kina Restaurang på Sydpoolen
 
Pool på Scandic Södertälje

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...