torsdag 17 januari 2013

Amsterdam

Under arbetsresan till Utrecht i Holland passade Sofia och jag att ha lite egen tid i Amsterdam.Vi fick en mycket trevlig intryck av staden så fort vi hade anlänt. När vi stod i vägkorsningen med karta i handen kommer en kvinna med cykel och frågar om hon kan hjälpa till och det fick hon ju.Efter att hon hade talat om vilket håll vi ska börja gå samt noggrann beskrivning ändå fram till vårt B&B , visade hon oss hur hon varje dag lockar en stork till bron för att mata fågeln.Mycket riktigt, storken kom direkt när hon ropade och öppnade brödpåsen.Storken väntade snällt att kvinnan lägger brödet på broräcket då den kunde plocka upp brödbiten.
Vi bodde på B&B Since 1634, bra läge i ett trevligt område Joordan med gångavstånd till centrum och stadens sevärdheter. B&B hade bara ett rum till uthyrning.Värden Peter som bodde i samma lägenhet var en trevlig värd som fick oss känna verkligen välkomna hem till honom. Han tog oss på en liten promenad i omgivningen och visade oss gårdar och oaser som man annars aldrig hade sett.
Han tipsade oss på matrestauranger,pub och var mycket hjälpsam och vänlig.
Bed and Breakfast Since 1634


Peter visar oss omgivningar
När vi tog en promenad mot centrum, tog det alltid lång tid.Inte för att det var långt utan för att det var så fint och vi stannade för att fotografera alla dessa fina,smala husfasader och kanaler.
Anne Franks museum brukar ha långa köer, men inte när vi kom dit sent på eftermiddagen.Det var gripande upplevelse och besöket väckte mycket känslor. En sann och hemsk historia i huset där hon levde och gömdes.Bilder, möbler, dagbok videoberättelser gjorde allt så verkligt, en historia lektion när den är som bäst.
Vi besökte den omtalade Red Light District på kvällen och gick förbi dessa skyltfönster med röda skynken och kvinnor som erbjuder sina tjänster.
Gripande historia på Anne Franks huset

Vackra fönsterluckor

Amsterdam - typisk vy vid kanalen
Middag blev på restaurang La Oliva med spansk inspirerad tapas och god vin, Trevlig restaurang som Aftonbladets resguide-bilaga tipsade om. Innan hemgång ville vi även rova puben som Peter hade tipsat om. lokal kvartett pub med mycket trevlig stämning.

Restaurang La Oliva
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...