fredag 3 februari 2012

Enkelrumstillägg

En av veckans offertförfrågningar har varit en resa till Kroatien för 8 personer. Boende på en pittoresk ö, i ett familjedrivet pensionat. I offerten lämnades pris för dubbelrum samt enkelrum. En av resenärerna som ska bo i ett enkelrum tycker inte hon ska behöva betala enkelrumstillägg med följande motivering;
”….. för ägarna är det en liten summa i förhållande till hela gruppens bokning för mig är det en fråga om service och goodwill för framtiden ”
Ska familjen alltså bjuda på enkelrum till resenären ? En familjedriven , litet  B&B eller pensionat tjänar inte en förmögenhet på uthyrning av rum. Med den inkomsten ska de sedan kunna bo och leva på ön året om, medans säsongen varar endast mellan maj-oktober. Personligen tycker jag att man som resenär borde tänka lite mer vart pengarna egentligen hamnar när man reser. Anlitar man familjedrivna hotell, handlar från den lokala matbutiken och några fina handgjorda smycken säljaren från stranden, bidrar man till inkomsterna för den lokala familjen och man är säker på att pengarna stannar i landet, inga pengar rinner ut från landet till någon utländsk hotellkedja eller -företag.
Hur gick det med enkelrumstillägget då ? Resenären hoppade av resan, fast inte pga enkelrumstillägget utan av andra orsaker. Det blir 5 av dessa 8 förväntansfulla resenärer som ska åka till ön i början av september. Jag kan garantera att de kommer att få en underbar vecka på den genuina ön Drvenik Veli med vänliga värdar, god mat och härlig, inspirerande och  konstnärlig miljö.
Tavlor gjort av det som naturen har att erbjuda -på Ateljé Tramontana

Balkong i lägenheten vätter mot havet med underbar utsikt

Inspirerande miljö för konstnärer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...