torsdag 22 mars 2012

Vår i luften

Att det är vår i luften känns i hela kroppen! Dessa underbara soliga dagar när snön smälter på gräsmattorna, tussilagon tittar fram, fåglarna kvittrar och man kan äntligen lägga undan tjocka vinterkäderna.Plötsligt naturen till liv igen, nu har både tussilagon och krokusarna börjat titta frampå gården.
Dagarna blir längre och det är faktiskt bara dagar kvar tills vi vrider klockan till sommartid igen, det blir på söndag den 25 mars. I början var det svårt att komma ihåg om man skulle vrida klockan framåt eller bakåt, men det är egentligen väldigt logiskt. Klockan framåt, mot sommaren och vrider tillbaka på hösten när man blickar tillbaka till sommaren.
Häromdagen var det en tillfällig svacka och det snöade! Men det bästa med snöandet vid den här årstiden är att det smälter nästan på en gång och snart tittar solen solen fram igen. Våren är underbar årstid ! Nu vill jag njuta av dessa ljusa dagar, pynta hemmet med färglada påskfjädrar, tulpaner och snart är det dax att plocka fram påskäggen också.
De första tussilagon som tittar fram i år.

Snart är det påsk!

Litet bakslag i veckan, snö på cyklarna på Mats Persgården B&B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...