söndag 17 juni 2012

Åland över dagen

Min kollega och väninna, Minna, behövde förnya sitt finska pass så vi passade på att göra en skärgårdskryssning från Kapellskär till Åland med Viking Line´s m/s Rosella. Smidigt och snabbt gick det, endast 2½ timmes sjöresa.

M/ S Rosella från Kapellskär till Mariehamn

Vi tog en promenad från hamnen till polisstationen, lämnade in ansökan ,fingeravtryck och gamla passet. Klart ! Dessutom skickar de hem passet med posten. Resten av den fina och soliga dagen strosade vi runt i Marieham.
Att shoppa är dyrt, det enda som hamnade i shoppingbagen var små saker till hemmet från design-favoritbutiken Pentik.
Glass måste man äta när man är i Finland :) Kulglass från Valio....mmm, vilka underbara smaker som kan blandas som man själv vill... eller vad sägs om Minnas goda blandning av lakrits och gammaldags choklad ;)
Vid lunchtiden råkade vi gå förbi på ett mysigt ställe, Bagarstugan som lockade med skylten Cafe & Vin, spännande kombination tyckte vi och klev in. Det doftade hembakat.Bakom glaset stod mumsiga kakor och tårtor, men vi föll för salladsmenyn. Goda , stora hemlagade sallader med fina råvaror och vänlig personal. Njöt av ute i Bagarstugans innergård som var en mysig oas mitt i Mariehamn.
Med ömma fötter tog vi sedan promenad tillbaka till hamnen.Ombord på Rosella väntade det uppfräschade buffébordet med extra mycket vegetariska alternativ.
Lugnt och vackert på Ålands hav

Bagarstugan, mysig oas mitt i Mariehamn.

Goda matiga sallader och hembakade pajer på Bagarstugan i Mariehamn, mmm va gott !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...