söndag 17 juni 2012

Tjejmarathon för välgörenhet

Lördag den 16 juni arrangerades världens första tjejmarathon för välgörenhet. Loppet startade vid Roslagsbron ,längs Roslagleden med målgång i Grisslehamn.Totalt 50 km löpning.
Vilka tjejer och vilken insats ! Dom sprang för att utsatta kvinnor i Kongo skall få chans till bättre hälsa och ett drägligare liv!
Alla medel som deltagarna tillsammans samlat in går oavkortat till Panzisjukhuset i Kongo. Panzisjukhuset jobbar med utsatta, sargade, skadade kvinnor. Kvinnor som utsatts för våldtäkt och misshandel. På Panzisjukhuset får de både en fysisk och psykisk chans att komma tillbaka, trots att det ofta är bortstötta från sin hemby.
Det var en ära och självklarhet för oss på Bike & Hike Roslagen att  bemanna vätskestationerna och serva löparna med vätska och energi längs leden.
ResGladh delade första vätskestationen på Hagsta Gård i Norra Råda med Ewa från Wik Bed and Breakfast .Vi servade med mackor,godis och frukt,  fyllde på vattenflaskor och plåstrade små skavsår.
Tur med vädret hade vi på vår station, solen sken under de timmarna vi stod där,trots att vi var förberedda för regn. Andra stationen med Kim från Vandrarhemmmet Hvilan och tredje stoppet där Gill från Mats Persgården bemannade hade inte lika fint väder. Regnet hängde i luften och himlen öppnade sig strax efter marathontjejerna hade passerat första kontrollen. Ingen av tjejerna bröt loppet trots regn och kyla.Först till målet i Grisslehamn sprang Maria efter ca. 5 timmar och de sista löparna nådde slutstationen efter ca.11 timmar.
Det kändes bra att kunna bidra till välgörenhet och vi på Bike & Hike Roslagen hoppas självklart att tjejerna återkommer till Roslagsleden även nästa år !
Förberedelserna pågår...mackor, godis, vatten, frukt, energidricka.....

Första löparen framme vid första stoppet.....
 
Snabb påfyllning av energi innan det är dags att springa vidare....


Påfyllning av vattenflaskor.....

Strax är det fullt på första vätskestationen.....

Stetching av värkande muskler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...