torsdag 6 december 2012

Snökaos i Roslagen

Veckans hetaste samtalsämne har varit vädret. Extrem snöstorm i hela Roslagskusten i onsdags orsakade flertal avåkningar, inställda bussturer och flyg. Snöstorm som blandades med åskdunder och blixtrar. Jag har aldrig upplevt något liknande.
Själv behövde jag lyckligtvis inte ge mig på vägarna utan jobbade inomhus på kontoret just den dagen. Men eftersom dottern hade sin genrepetion till helgens dansshower den kvällen fick vi ändå åka fram och tillbaka till Norrtälje. Maken ,som skulle hämta henne, fastnade i stillastånde bilkö i två timmar, då flera lastbilar hade åkt i diket eller fastnat i snön. Dottern fick stanna kvar i Norrtälje och övernatta hos en kompis. Senare samma kväll satt sonen fast i snödrivorna med sin bil men fick hjälp av sina skolkompisar att komma loss.Dagen efter skulle maken åka hem från Norrtälje, men samtliga utvägar var blockerade av lastbilar som satt fast, så blev en ett par timmars fika hos en arbetskompis istället.
Vägarna har plogats extremt dåligt i Norrtälje och flertal av vägarna är helt oplogade. Fortfarande är vägarna i innerstan som potatisåker, fast mycket halare.
Det är ofattbart hur mycket snö det kan falla under ett dygn.Med kombination av den kraftiga vinden  blev snödrivorna extrema. Nu får det räcka med snö, vi har så att det räcker och blir över. Dagarna efter snöstormen kom solen fram och oj, så vackert det blev. Glittrande snö och vita träd, det är så fint!
Snö, snö och mera snö ....så här såg det ut utanför kontoret den 5 december 2012 !

10, 30  eller 50 cm... SNÖ !!
 
" utsikten" från köksfönstret. Snön bildade ett fint mönster på rutan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...