tisdag 11 december 2012

Gruppresa till Landskrona

Som aktiv förälder till en gymnast och researrangör till gymnastik föreningen får man ibland resa till städer som man inte annars hade åkt till. Första helgen i december deltog trupp-gruppen i Riksmästercup i Landskrona. Den här gången åkte vi tåg, vilket vi inte hade gjort tidigare.
På utresan var två av våra platser dubbel- och trippel bokade, men det löste sig eftersom tåget inte var fullsatt.Värre var det på vägen hem då samtliga av våra platser upptagna. Det visade sig att vi hade fel datum på våra biljetter för hemresan, samma datum som på utresan. Vi fick hjälp av konduktören att boka om gruppen till nästa tåg och hoppade av i Hässleholm, där vi skulle få vänta en timme. Men på de nya biljetterna som jag hämtade i biljettautomaten stod det avgång om TVÅ timmar och dessutom endast 15 biljetter, istället för 22. Efter många telefonsamtal med konduktören lyckades vi till slut ordna biljetter för hela gruppen, men det blev två timmars väntan och därmed lika mycket försenad till Stockholm. Stor del av vår grupp fick åka i första klass vilket var kul  upplevevelse.
Då bussarna inte går så tätt till Norrtälje vid midnatt, ringde vi till familjer och vänner som mötte oss i Stockholm med sina bilar för att hämta oss.Strulig premiär resa med tåg och SJ, men vi höll oss på gott humör och kommer att skratta åt eländet, men även reklamera resan till SJ.

Landskrona är en liten stad med många vackra byggnader men ganska ödsligt. Utanför stadskärnan, i äldre bostadsområden kändes lite lite kusligt.Folktomt på gatorna, neddragna persienner på fönstren och små "hål i väggen" butiker lite här och där. Hotell Chaplin där jag bodde var ett enkel men trivsam hotell med små rum i en kulturhistorisk byggnad från 1870.
Lördagskvällen bokade vi bord för oss vuxna på en restaurang som vi hade blivit rekommenderad. Restaurang Stora Norregatan 22, samma adress och  namn på restaurangen.Det såg inte ut som en restaurang, mer som en butik eller blomsterhandel.Väldigt få rätter på menyn, men det fanns något för oss alla.Atmosfären var gemytlig, härligt med annorlunda miljö, blandning av "hemma hos" och en gammal butik.
Restaurang Stora Norrgatan 22 i Landskrona



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...