söndag 25 juli 2010

Middag med journalist

Igår kväll hade jag middag på S/S Norrtelje med en tysk journalist som cyklade i skärgården i uppdrag av Scandinavian Islands.

Hon hade cyklat först i Finland, sedan på Åland och hade endast 1½ dag på sig i Sverige.Det var första gången hon var i Sverige och det var tråkigt att det inte fanns mer tid att upptäcka Sveriges vacka skärgård. Det som begränsade tiden var att det fanns inget tåg från Stockholm till Tyskland som tog ombord cykel utan hon fick anpassa sig till ett special tåg.

Cykelvägen från Grisslehamn via Söderbykarl till Norrtälje tyckte hon var väldigt mysig väg fast inte så många fika ställen eller andra trevliga sevärdheter längs vägen. Hon uppskattade väldigt mycket lunch pausen på Wik B&B där hon fick en trevlig pratstund och en god lunch.
Wik Bed & Breakfast
Tyvärr höll inte det fina vädret som vi hade haft flera veckor.Det började regna när hon kom fram till Norrtälje och regnet fortsatte hela kvällen.
Jag hämtade henne från Pensionat Granparken där hon hade checkat in. Vi tog en kort promenad i Norrtälje.Från Societsparken ,längs ån där vi såg årets utställning "Konst i ån" till Konsthallen och vidare mot Stora Torget med det gamla Rådhuset.Vi stannade till på Restaurang "på G" för att ta ett glas vin före middagen.

Middag på S/S Norrtelje var utmärk! Det blev S.O.S tallrik följt av Ångbåtens biff till varmrätt. Jag berättade mycket om skärgården, cykelturer och mycket annat.Vi hade en mycket trevlig kväll och det var inte en tyst stund vid vårt bord. Jag hoppas hon fick en positiv bild av vår vackra skärgård och Sverige, trots tidsbrist och regn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...