onsdag 23 november 2011

Doft och smak av glögg

I dag var det glögg premiär för säsongen! Det värmde bra och smakade jul :) För ett par år sedan fick jag smaka på den absolut godaste alkoholfria glöggen innehållande julkryddade mustade äpplen smaksatt med rönnbär. Det var Roslagsglöggen från vårt lokala bränneri i genuin roslagsmiljö , i ett landskap där en gång den Heliga Birgitta vandrat. Det är alltid lika underhållande att höra grundarparet  Richard och Kristina berätta historian om gården som har brukats av familjen i fem generationer.Kristina som ärvde gården hade inga planer eller lust att bli bonde och fick idén att tillverka destillat. Efter omfattande renovering och ombyggnation av gårdens lada stod bränneriet klart år 2002. Sedan dess finns det både Roslagssnaps, glögg och även whiskey i sortimentet och det ordnas underhållande snapsprovningar i ladan, ute på landet..." in the middle of the nowhere" som jag uttryckte det till en grupp utländska journalister under en pressresa förra året. Och det stämmer...långt in på slingriga småvägar ligger denna lada där det tillverkas det godaste alkoholfria glöggen :)
Kristina hälsar oss välkomna till Norrtelje Brenneriet utanför ladan

Underhållande och lärorik snapsprovning

Roslagssnaps i Iittala glas från Finland !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...