I år ska vi njuta finska specialiteter på julbordet, inte bara hemma utan på en Restaurang. Oooh... det börjar vattnas i munnen ! Karelska pirogerna ska ju självklart samsas med alla "finska lådor" som är ett måste på julbordet :) ...potatislåda, kålrotslåda och min personliga favorit morotslåda. Den 6 december , på Finlands självständighetsdag skall Therese, På En Liten Smula , dyka fram det äkta finska maten på julbordet. Då får hon ju användning för sina kock kunskaper från den finska.... jaaa ,eller rättare sagt, Åländska Restaurangskolan som hon har gått. Jag delar gärna mina favorit recept med henne och provsmakar mer än gärna :)
Här följer ett recept på finska morotslåda:
Morotslåda- min favoritlåda på julbordet |
Karelska Pirog skall serveras med äggsmör, kokta hackade ägg blandad med smör..mums |
Joulutorttu ( sv.Jultårta ) eller Julstjärna som den heter i Sverige finns självklart på efterrättsbordet |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar