onsdag 25 maj 2011

Resa till Dalmatiska kusten i Kroatien

Tolv kvinnliga företagare från Roslagen hade en inspirerande vecka i Dalmatiska kusten i Kroatien.Säsongen i Kroatien har precis startat ,lite senare än normalt,vilket märktes tydligt,det var mycket lugnt på restaurangerna och flertal hade inte ens öppnat ännu.
Kroatien är ett av länderna med flest skyddade immateriella kulturarv i världen på Unescos världsarvslista.Staden Trogir ,en av dessa , har en historia som sträcker sig över 2000 år tillbaka i tiden.
De första dagarna bodde vi i närheten av Trogir, i Villa Irena ,där vi blev varmt omhändertagna av värdarna Mark och Irena.
Kroatien har 8 stycken nationalparker. Vi besökte nationalparken Krka, en av de vackraste med lummigt sköna natur och många små vattenfall. Det Adriatiska skärgården lockar många med sina 1200 öar.Ön Drvenik Veli är charmig och genuin där man lyssnar förutom tystnaden, fågelkvitter och kyrkklockan.Avslappnande dagar med vänliga värdar på Ateljé Tramontana. De kulinariska måltider och vinprovning,vandring i naturen och "bara vara" var en skön avslutning för vår vecka i det underbara Kroatien. Nu har vi laddat batterierna inför sommarsäsongen.


Besök på Nationalparken Krka






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...