lördag 18 maj 2013

Vandring på Roslagsleden etapp 6

I måndags gjorde vi med  Bike & Hike Roslagen en vandring i studiesyfte.Vi började vid Penningby Slott, men eftersom den första kilometern söderut går på stora vägen, väg 276, åkte vi till Grovsta och ställde bilen där.Där började vandringen på Roslagsleden, etapp 6. Det var en vandring med många hinder på vägen.Efter den hårda vintern låg det många fällda träd, små och stora över leden. Det saknades markeringar av leden, då träd hade huggits ner och skogsarbete pågick  på två olika platser längs vägen.
Vi rapporterade avvikelserna direkt via våra smartphones, skickade GPS position och orsak till Norrtälje kommun via e-post: adam.persson@norrtalje.se
Halvvägs till Bergshamra stannade vi vid en spännande rastplats med raststuga Grevinnans Rå och avnjöt vår picknic, Platsen är en gammal skärningspunkt för fyra byar. Grevinnan på Penningsbys marker sträckte sig hit en gång i tiden. De fyra byarnas skärningspunkt finns utstakad i naturen.







Vi avslutade vandringen i Bergshamra i en nyöppnad Gårsdbutik vid Carlberg Bed & Breakfast 
Lite shopping är aldrig fel, inte ens på vandring ;-) Kolla vilket snyggt halsband jag köpte.... äkta Re-smycke, tillverkat av en gammal, liten gaffel.
Re-halsband gjord av en liten gaffel

Gårdsbutiken vid Carlberg Bed & Breakfast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...