lördag 25 augusti 2012

Shopping

Idag var det en shopping dag ! Åkte till Täby Centrum för att shoppa. Oj,vilken förändring det  hade skett sedan jag var sist. Nya infarter, nya ingångar, nya butiker... vad kul, men bara tre timmars parkeringstid.... hur ska det räcka !? Det räckte ju inte utan jag fick flytta på bilen och ställa om parkeringstiden.
Trots att Norrtälje har under de senaste åren fått de flesta butikskedjorna och två nya handelsområden åker vi till en annan ort föra att shoppa. Det värsta med de nya handelscentrum är att det blir samma utbud ,stora butikskedjor som finns överrallt och där man inte hittar något unikt, bara samma, samma som alla andra i lilla Norrtälje har. De små charmiga butikerna i stadskärnan, där man alltid hittade det unika håller på att dö ut, vilket är extremt tråkigt !  Det senaste köpcentrum i Norrtälje öppnades i juni på Flygfältet och nästa är redan på gång vid södra infarten
Samtidigt som små städerna satsar på stora köpcentrum med stora välkända butikskedjor känns det som de befintliga köpcentrum i Stockholm håller på att ändras till att satsa på unika butiker och nya utländska företag som vill expandera som tex. Hollister, annorlunda, spännande och något nytt.  
 
Ingång till Hollister butiken i Täby Centrum

Rolig detalj i ett omklädningsrum i en av butikerna i Köpenhamn

Kö till butikerna vid invigning av Flygfältets handelscentrum i Norrtälje, 14:e juni 2012


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...