torsdag 9 september 2010

Blivande Roslagsambassadör

Nu är jag bara ett steg ifrån målet att bli en Roslagsambassadör!

Av en serie med sju olika utbildningstillfällen under året är det endast ett tillfälle kvar om två veckor.Sedan blir det examination under festliga former i oktober.

""En Roslagsambassadör ger en mycket god service till besökare och har kunskaper om Roslagens historia,sevärdheter och besöksmål.""

Igår var det sjätte utbildningstillfälle med tema "Vallonbruken ,den Heliga Birgittas Finsta". Första stoppet på vår buss tur var Skebobruk.Vi vandrade i en vacker bruksmiljö,besökte prisbelönta Skebobruks Museum och tog en kopp kaffe i herrgården från 1770-talet.

Längs de kurviga småvägarna passerade vi flera av Roslagen ca. 40 medeltida kyrkor, beundrade den magnifika naturen och lyssnade vår inspirerande guide som tog oss tillbaka till historian på 1700 talet.

Höjdpunkten var besöket på min egen hemtrakt, Finsta där Den heliga Birgitta föddes år 1303.Under barnens uppväxt de senaste 15 åren har vi besökt Skederids Kyrka många gånger ,hört historian om Den heliga Birgitta berättats av flera och barnen har till och med varit med på utomhus teatern i samma tema och klättrat i de allra hemligaste Birgitta grottorna.Trots det, kunde vår guide Charlotte göra historian, om möjligt, ännu mer intressant.Vi hade kunnat lyssna på henne i timmar, men får nog återkomma till en privat guidning eftersom tiden var begränsad under utbildningen.

Efter ytterligare några kyrkor, gamla kurviga landsvägar och ladugårdar var vi åter i Norrtälje.Med oss från turen hade vi mycket matnyttig information,historia och härliga naturupplevelser. Ser redan fram emot nästa utbildningstillfälle som tar oss till Länna,Penningby och Furusund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...