söndag 29 augusti 2010

9 matglada journalister

9 förväntansfulla journalister från Tyskland,Österrike och Schweiz kom till Arlanda i torsdags inbjudna av Scandinavian Islands.Temat för resan var lokal matkultur och aktiviteter.

Jag, tillsammans med chauffören från Fridströms buss, hämtade gruppen från Arlanda.Vårt första mål var Norrtelje Brenneri. På landsbygden, i en genuin Roslagsmiljö ligger gården sedan 5 generationer där man sedan början av 2000 bränner flera prisbelönta sorter av brännvin. Vi fick en guidad visning och snapsprovning av 4 destillat tillsammans med smakbitar av ost, sill ,lax och choklad för att avnjuta smakkombinationer.
Snapsprovning


Smaktallrik med snapsprovning på Norrtelje Brenneriet
Nästa stopp blev på Jersö Gård vid sjön Erken där vi utöver visning av stugor, fick bekanta oss med nyfångade signalkräftor vid bryggan.Provsmakning av de kokta Erken kräftor ,serverad med god västerbottenpaj och lokal öl från Skebobryggeriet var höjdpunkten.Det var spännande smakupplevelse för samtliga journalister som för första gången både skalade och smakade på kräftor.



På vägen mot Grisslehamn var det bara ett stopp kvar av vår intensiva mattur i Roslagen innan det var dags för journalisterna att fortsätta vidare mot Åland och Åbo skärgård.

Vi stannade till på Väddö Gårdsmejeriet där vi fick höra hur man tillverkar ost och smör och hur turisterna underhålls med kosafari på åkern.Smakprovning av mängder av olika ostsorter och årets nyhet, glass, var mycket uppskattad.
Gårdbutiken på Väddö Gårdmejeriet
Trötta men belåtna åkte gruppen vidare med Eckerö Linjen till Åland mot nya smakupplevelser och aktiviteter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...