söndag 23 september 2012

Luleå - helgens resmål

Efter 900 km 's bilväg med vackert höstligt kustlandskap vid Bottenviken kom vi fram till helgens resmål Luleå. Staden bjöd på vackert väder med lysande sol och som lyser mellan färglada träden som speglar sig mot den spegelblanka vattenytan och en underbar solnedgång på kvällen.
Vi hade förbokat ett rum på Vandrarhem & Mini Hotel i centrum, men när vi kom dit fick vi tacka nej till boendet. Det mullrade som om tunnelbanan gick nedanför rummen, men ljudet kom från det nyöppnade sportpuben O`Learys som hade bowlingbana på gatuplan.
Vi lyckades få ett rum på Vandrarhem Kronan som ligger ett par kilometer utanför centrum i kulturbyn Kronan, närä naturen.
Deras gäster var huvudsakligen  studenter och arbetare i trakten. Dessvärre hade gästerna svårt att hålla till trivselreglerna i huset trots att ägarna hade satt handskrivna lappar NO SMOKING i flera ställen i huset.Vidrig cigarettlukt spred sig in i huset och i rummen när gästerna rökte utanför öppen ytterdörr och i toaletten/duschrummet på källarplan.
Det fina vädret i kombination med trevlig stad i all ära, men det bästa var ändå att träffa Jesper.
Vi bar in hans saker till lägenheten  en 2:a som han delar med två andra killar i väntan på egen lägenhet.
På kvällen åt vi middag på en thailändsk restaurang Baan Thai. Köket stängde redan kl.21.00 trots att det var en fredag.Vi fick vår mat väldigt snabbt. Maten var helt okej, fast absolut inte den bästa thailändska maten som jag har ätit. De var lite försiktiga med kryddorna.Menyn visade styrkan på varje rätt, men såg man framemot en HOT matupplevelse, blev det en besvikelse.Priset var bra och personalen trevlig.
Under lördagen visade Jesper oss sin nya hemstad, shoppinggatan , hamnen  och Universitetsområdet. Luleå Tekniska Universitetet har ökat i populäritet under de senaste åren  och har idag ca. 17.000 studenter. Det var ett stort och trivsamt område och jag hoppas och tror att Jesper kommer även i fortsättningen att trivas i Lule.
Luleå eller Lule som man säger i Norrland

Spegelblankt med  härlig höstsol

Luleå, Universitetsstad med ca. 10.000 studenter


Middag på Restaurang Baan Thai i Luleå Centrum
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...